Janka Bertelsen er født i Stavanger i 1970.

Etter artium og studieopphold i Bergen og London dro hun til München for å studere motedesign ved Esmod. Hun startet sin yrkeskarriere som designer for internasjonale merkevarer. Allerede på dette tidspunktet la hennes sterke tilknytning til sine opprinnelige røtter føringer for hennes arbeid.

I løpet av de årlige sommeroppholdene på familiens hytte på en øy i Ryfylke, forsterkes ønsket om å visualisere den arkaiske skjønnheten fra hjemstedet på hennes egen måte. Elementenes intensitet; den grove sjøen, den uendelige horisonten, stadig skiftende lys og den umiddelbare opplevelsen av ensomhet, virker som formative erfaringer som utgangspunkt for å oversette naturskjønnheten.

Janka Bertelsen bor i München med sin ektemann, fotografen Moritz Teichmann, og to barn.

 

I kunstverkene til Janka Bertelsen smelter materialet og motivet sammen til en perfekt enhet på en helt ny måte.

Sammen med fotografen Moritz Teichmann utvikler hun sine ideer til motiv ut fra de fire naturelementene; ild, vann, jord og luft, og gjør dem synlige i en unik visuell verden.I tråd med motivet som skal vises bearbeides massivt trepanel fra ulike tresorter. Deretter eksponerer Janka Bertelsen trestrukturens livslinjer frem steg for steg. På denne måten oppstår en relieffaktig overflatestruktur, som viser motivet på en usedvanlig tredimensjonal måte, med utgangspunkt i treets opprinnelige konturer og detaljer.

Lukt, syn og berøring av tre blir det kunstneriske fokus. Trebildene gir en realistisk, men samtidig romantisk opplevelse av naturen, med en meditativ, beroligende og energisk- stimulerende effekt.

3VERK er arbeid med og på tre – er renaturering av det urbane.